HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Stetoskop Hakkında

21-03-2022 23:03
Stetoskop Hakkında

Steteskop Nedir?

Steteskop, stetos ve skopein kelimelerinden oluşan tıbbi bir kavramdır. Stetos göğüs, skopein bakmak anlamına gelmektedir. Bu doğrultuda steteskop kelimesinin anlamını ise sindirim, solunum dolaşım sistemlerinin akustik bir yol ile incelenmesini sağlayan alet olarak açıklayabilmek mümkündür. Bilim adamları çok eski çağlardan bu yana insanların kalp atışlarını dinleyebilmek için steteskopu kullandığını ifade edebilmek mümkündür. M.Ö. 400 yılında Hipokrat, steteskoptan gelen kalpten seslerini göğüs içerisinde kaynayan bir sirkeye benzetmiştir. Peki, steteskop nasıl icat edilmiştir? Steteskopu ilk kim, ne zaman kullanılmıştır? Gelin hep beraber inceleyelim.

Steteskopun İcadı

Steteskop, 1816 yılında ise Fransız doktor Rene Laennec, ciğerden gelen sesleri doktorların kulağına iletebilmek için içi boş tahtadan bir silindir yapmıştır. Ancak 1816 yılında kullanılan bu steteskop, günümüzdeki şeklinden biraz daha farklıydı. Steteskopun bugün ki haline gelmesi ise 1850 yılında gerçekleşmektedir. Rene Laennec tarafından kullanılan bu ilk steteskop yardımı ile doktorun hastanın ciğerlerinin çalışabilirlik derecesi hakkında bilgi sahibi olunabilmektedir. 19.yüzyılın sonlarına gelindiğinde ise günümüzde hastanelerde hekimler tarafından kullanılan steteskoplar meydana gelmiştir. Bu steteskoplar ile göğüs üzerinde bulunan parçanın algıladığı sesler, doktorun kulağında bulunan kulaklığa aktarılan bir lastik boru üzerinden doktora iletilmektedir. Peki, steteskop çeşitleri nelerdir?

Steteskop Çeşitleri

Akça Medikal’in müşterilerine sunduğu 5 farklı steteskop çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitleri aşağıdaki gibi açıklamak mümkündür.

Riester Dublex

Riester Dublex Steteskop, çift taraflı steteskop çeşitleri arasında bulunmaktadır. Özellikle bebek ve çocuklar için kullanılan bu steteskop türü Akça Medikal farkı ile hekimlere ve sağlık sektöründeki firmalara sunuluyor.

3M Litmann Kardiyoloji Steteskop

3M Litmann Kardiyoloji Steteskop, yüksek frekanslı sesleri çok daha iyi duyulması için akustik performans ile geliştirilmiş bir steteskoptur.

3M Litmann Klasik 3 Steteskop

3M Litmann Klasik 3 Steteskopların diğer steteskoplardan en önemli farkı çift taraflı diyaframlı çan kısmının bulunmasıdır. Bir diğer fark ise 22 farklı renk seçeneği ile satışa sunuluyor olmasıdır.

3M Litmann Master Kardiyoloji Steteskop

3M Litmann Master Kardiyoloji Steteskop; ayarlanabilir diyafram, ergonomik tasarım ve çift lümenli hortuma sahiptir. Mekanik steteskoplar arasında en iyi akustik performans 3M Litmann Master Kardiyoloji Steteskoplardadır.

3M Litmann Pediatri Steteskop

3M Litmann Pediatri Steteskopları, pediatri hastalarında kullanılmak üzere üretilen steteskoplardır.

Akça Medikal kalitesi ile sunulan tüm steteskop türlerine rahatlıkla sahip olabilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.